Hvordan forbedrer du driften? 

Du har overlevet krisen, men virksomhedens resultater er ikke helt, som du kunne ønske dig? Sådan er der mange virksomheder, der har det lige nu.

Virksomhederne oplever, at det går fremad igen, men at det ikke rigtigt kan ses på bundlinjen. Samtidig kan likviditeten godt trænge til et løft.

Så hvad kan du selv gøre, for at din indsats også lønner sig i sidste ende?

Som revisorer har vi god føling med dagligdagen i erhvervslivet. Nedenfor har vi samlet nogle almindelige virksomhedsudfordringer (spørgsmål og svar). Måske kan du bruge noget af dette i din virksomhed?

7 gode råd

Vi har samlet nogle af de spørgsmål, som vi typisk møder hos vores kunder. Det er der kommet 7 gode råd ud af — klik på spørgsmålene nedenfor, og ring til os, hvis du har brug for revisorhjælp.

1. Har du styr på dine debitorer?

Det er fint, at du sælger godt, men du skal også have pengene hjem. Følg tæt op på dine debitorer, sørg for at få pengene ind hurtigt. Overvej muligheden for factoring, hvor banken/specialfirma indkræver dine tilgodehavender.

2. Skal jeg sælge ud af mit varelager?

Ja! Sælg ud af dine lagre, også selvom du må sænke prisen. Forvent ikke, at priserne stiger på gamle varer.

3. Er dine produkter rentable?

Regn på, om alle dine produkter og ydelser fortsat er rentable. Fokusér på det, du tjener penge på. Mange forudsætninger kan have ændret sig under krisen, så de gamle beregninger ikke er aktuelle mere.

4. Kan du outsource og frigive tid/midler?

Overvej, om du kan outsource flere af de opgaver, som du fx selv udfører i dag. Overvej også outsourcing af ejerskab: Leasing i stedet for køb. Det giver en lettere og mere fleksibel binding af midler.

5. Har du et opdateret budget?

Udarbejd et budget over dine planlagte fremtidige indtægter og udgifter, gerne opdelt på måneder. Følg løbende op på budgettet, og korrigér, når der sker ændringer. Giv banken månedsbalancerne, og hav en tæt dialog med dine långivere.

6. Er din løn/udtræk tilpasset virksomhedens likviditet?

Tilpas din egen løn/udtræk til virksomhedens økonomiske situation, hvis der er brug for det. Det styrker likviditeten. Husk, at der også skal være penge til pensionsopsparing.

7. Har du styr på produkter og produktudvikling?

Sørg for at udvikle både dine produkter og den måde, du sælger dem på. Udnyt de muligheder, den nye markedssituation giver til din egen fordel.

Ansvarlig økonomi

Trænger din virksomhed til en gennemgang af økonomiske muligheder, eller har du brug for sparring i forbindelse med nye tiltag eller muligheder?

Hos Nærrevision hjælper vi dig med at få bedre overblik og indsigt i din virksomheds drift, vækst og udviklingspotentiale. Vi bliver alle påvirket af markedet, men det er vigtigt for alle virksomheder at holde sig på forkanten af udviklinger og være vakse, når der opstår nye muligheder.

Det gælder eksternt i forbindelse med alt fra vækst og diversificering til anskaffelse af den bedste arbejdskraft.

Og det gælder ligeså meget internt i forbindelse med for eksempel driftsprocesser, arbejdsfremgang, planlægning, implementering af optimeringsforslag, budgettering osv.

SE VIDEO: Sådan laver du et realistisk driftsbudget

Få gode råd til at lave et realistisk budget for din virksomhed

Skræddersyet driftsoptimering

Vi er en revisionsvirksomhed med mange års erfaring inden for rådgivning af driftsoptimering i virksomheder, store som små. Vi har fokus på løbende sparring og nærværende særrådgivning, hvor hele forløbet er skræddersyet specifikt til din virksomhed.

Man skal lede længe efter to virksomheder, der står med identiske udfordringer og muligheder. Derfor giver det også kun bedst mening med driftsoptimering og revisor rådgivning, der tager udgangspunkt i netop din virksomhed og den virkelighed, I står i.

Vores erfaring fortæller os, at det kun er gennem et nærværende samarbejde mellem revisor og virksomhed, at man opnår de bedste resultater. Derfor vægter vi samarbejdet og over alt andet.

Tæt samarbejde

Mangler du hjælp til likviditetsbudgettering, bogføring eller rådgivning i forbindelse med løft af bundlinjen?

Vi tilbyder specialistgennemgang af din virksomheds vækst- og optimeringspotentiale. Vi hjælper dig med at danne et overblik over muligheder og eventuelle udfordringer. Og når det kommer til udarbejdelsen af en plan fremadrettet, arbejder vi tæt sammen med dig i form af ekspertrådgivning og professionel sparring.

Vores mål med driftsoptimering af din virksomhed er at give dig de bedste muligheder for at tage kloge beslutninger fremadrettet baseret på konkret data, som vi udarbejder ud fra jeres økonomiske situation.