Hjælp til årsrapporten

Med kikkerten vendt mod årsrapporten og SKAT, kan situationen for mange virksomheder føles som et bjerg ude i horisonten, der kun vokser sig større og større, som dagene går. Der er mange detaljer at holde styr på og mange krav, der skal opfyldes til punkt og prikke. Som nyere virksomhed er det tilmed også svært lige at vide, hvor man egentlig skal starte.

Hos Nærrevision tager vi udgangspunkt i din virksomheds situation og håndterer professionelt og gnidningsløst årsrapporteringen for dig, hvor du også har mulighed for at være en deltagende agent.

Vi opstiller din årsrapport efter alle årsregnskabslovens bestemmelser og bringer dig et færdigt regnskab inklusiv specifikationshæfte og skatteberegning. Vi tilbyder derudover et regnskabsmøde, hvor vi gennemgår årsrapporten sammen med dig. Her er det blandt andet også muligt at drøfte forventninger til det kommende år.

 

Formål med en årsrapport

Din virksomheds årsrapport skal redegøre for jeres aktiviteter i det forrige regnskabsår. Udover gennemsigtighed i forbindelse med virksomhedens finanser og andre lovmæssige krav, så er formålet at give eventuelle aktionærer og øvrige interessenter indsigt i din virksomheds økonomiske situation og potentiale.

Årsrapporten er ligeledes også med til at give jer selv bedre og nøjagtigt indsigt i jeres nuværende situation.

Derfor indeholder en årsrapport også i mindste fald en balance- og resultatopgørelse. Manglende eller for sen indberetning kan føre til påkravsbrev og mulige afgifter fra Erhvervsstyrelsen.

Ovenstående er selvfølgelig kun nogle af de faktorer, der kan være med til at gøre årsrapporteringen uoverskuelig. Hos Nærrevision har vi stor forståelse for jeres virksomhedssituation og ønsket om at have styr på tingene.

 

Erfaren revision

Vi er et hold af erfarne revisorer med speciale i bogføring og årsrapportering, der aldrig takker nej til en mulighed for at hjælpe en virksomhed med at gøre det, de er bedst til: nemlig drive forretning.

Derfor sørger vi også for, at du altid er i trygge hænder med revision og årsrapportering fra Nærrevision. Vi har fokus på tæt samarbejde og holder dig løbende opdateret på alle relevante udviklinger.

Sådan sikrer vi, at du altid er med i loopet.

Ændringer i årsrapporten

Årsregnskabsloven er som bekendt ændret, og ændringerne giver stadig anledning til tvivl — nemlig spørgsmålet om, hvorvidt det nu hedder ”årsregnskab” eller ”årsrapport”?

  • Ledelsen aflægger årsrapporten
  • Dokumentet er altså en årsrapport — uanset om der er en ledelsesberetning eller ej, og uanset om dokumentet revideres eller ej
  • Årsregnskabet er en del af årsrapporten
  • Årsregnskabet skal give et retvisende billede
  • Revisionspåtegningen
  • Efter de nye regler skal kun selve årsregnskabet revideres

Ring til os, eller kig forbi Nærrevision — vi har mange års erfaring, funderer al vores rådgivning på en ansvarsbevidst fremgangsmåde og tilbyder gerne revisorhjælp – ny såvel som tilbagevendende kunder.