Du kan have modtaget besked fra SKAT i e-Boks eller på mail angående forslag til en ny forskudsopgørelse.

Det er vigtigt, at din forskudsopgørelse stemmer, så du betaler den rigtige skat i løbet af året. Hvis oplysningerne er forkerte, risikerer du at skulle betale en restskat.

Du kan tjekke oplysningerne på skat.dk/tastselv. Du har en frist på 14 dage efter, du har modtaget mail fra SKAT.

Hvis du ikke retter eller afviser deres forslag, får du en ny forskudsopgørelse, der svarer til forslaget.

Er du enig?

Hvis du er enig i deres forslag, skal du ikke gøre mere. Din nye forskudsopgørelse vil automatisk gælde fra den 1. juni, og dit nye skattekort bliver sendt til din arbejdsgiver eller andre, der udbetaler indkomst til dig (fx SU-styrelse, et pensionsselskab eller a-kasse).

Er du ikke enig?

Det er vigtigt, at du selv retter tallene eller afviser deres forslag, hvis du ikke er enig. Så vil deres forslag til din nye forskudsopgørelse ikke erstatte den eksisterende.

Huske at tjekke dine B-skatterater

Betaler du skat af B-indkomst gennem B-skatterater (fx selvstændigt erhvervsdrivende eller honorarmodtager), kan det være, at de også har ændret dem. De skriver til dig, hvis du får nye indbetalingskort i TastSelv.

Er du fritaget for Digital Post, sender de indbetalingskortene til dig.

Hvis du plejer at betale B-skat via Betalingsservice (Nets), skal du for en sikkerheds skyld tjekke, at B-skatteraterne er med på din betalingsoversigt.

Derfor får du et forslag

Du får et forslag til en ny forskudsopgørelse, hvis SKAT har fået nye oplysninger om din økonomi.

Oplysningerne har de enten fra din årsopgørelse for 2018 eller fra en eller flere parter, der udbetaler indkomst – fx løn, dagpenge eller pension – til dig.

Kontakt os, hvis du vil høre mere

Telefon 47771210 eller e-mail revision@naerrevision.dk